Ούζο, παραδοσιακόΕλληνικό απόσταγμα |
Ούζο, παραδοσιακόΕλληνικό απόσταγμα |
Κωδικός :S-699
H ιστορία του ούζου Μυτιλήνης ξεκινά περίπου το 1800, όταν στα στενά σοκάκια της πόλης -εκεί που βρίσκονταν όλες οι μικρές ταβέρνες και τα καφενεία- οι ταβερνιάρηδες έκαναν τις πρώτες απόπειρες να αποστάξουν σε χάλκινους άμβυκες γλυκάνισο, το φυτό που έβρισκαν σε αφθονία στα χωράφια της Λέσβου, σε διάλυμα αλκοόλης.Δεκαεφτά συνταγές συνδυασμένες σε μία, αυτό αποτελεί το μυστικό της γεύσης του Ούζου Μίνι. Στους παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες του αποστακτηρίου της EΠOM, παραμένουν για ώρες το διάλυμα αλκοόλης και νερού, οι σπόροι, τα αρωματικά βότανα και τα φυτά του νησιού, μαζί με τον περίφημο γλυκάνισο Λισβορίου και τη μοναδική μαστίχα Χίου. Κατόπιν, το μείγμα αποστάζεται αργά-αργά. Από την απόσταξη επιλέγεται «η καρδιά». Πριν «η καρδιά» καταλήξει στις φιάλες, αραιώνεται με μαλακό νερό που προέρχεται από τις καλύτερες πηγές της Λέσβου, ώστε το ούζο Μίνι Μυτιλήνης να αποκτήσει τον επιθυμητό αλκοολικό βαθμό. Το ούζο Μινι Μυτιλήνης είναι μαλακό και γλυκόπιοτο ούζο ιδανικό ως συνοδευτικό σε ένα γεύμα αποτελούμενο απο θαλασσινά.
Χαρακτηριστικά:
Με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 40%
Σας προτείνουμε